English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Selanik'ten Bir Konuğumuz Var...
Perşembe, 25 Ocak 2018
Selanik'ten Bir Konuğumuz Var...
Kayabaşı Selanikliler Derneği, önceki gün Selanikli misafirini ağırladı. 1924 yılında yapılan mübadele öncesi rumların yaşadığı, eski adı ile Ayayorgi diye anılan Kayabaşı köyünde babasının papaz olduğunu belirten madam Stella, ata topraklarını merak edip, Ayayorgi isminden yola çıkarak Selanik’ten Kayabaşı’na günübirlik ziyarette bulundu.
 
Yetmiş yaşında, emekli mühendis olduğunu belirten Madam Stella, tercümanı ile beraber ziyaretine elinde krokisi ile ilk olarak babasının oturduğu, şimdi ise Arif Akar’a ait olan evi gezerek başladı. Çocukluğunda kendisine anlatıldığı gibi evin önünde ki incir ağacı ve su kuyusu’nu gören Madam Stella, dakikalarca göz yaşlarına hakim olamadı.
 
Ev sahiplerinle tanışıp bir süre sohbet eden  Madam Stella, kendisine ikram edilen ayranı içtikten sonra,  şimdi içim rahatladı. Çünkü; babamın evinde çok iyi yürekli insanlar oturuyor şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Kayabaşı Selanikliler Derneği’ni ziyaret eden Selanikli misafir Madam Stella’yı, Dernek Başkanı Necmettin YAKAR ve Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan AZAT karşıladı.
 
Dernekte bir süre sohbet eden Madam Stella, eğer vakti varsa gece yatısına kalması konusunda aldığı teklifle adeta misafir perverliğimiz karşısında şaşkına uğradı. Yatıya kalamayacağını belirten konuğumuz Madam Stella’ya, Kayabaşı Selanikliler Derneği tarafından yemek ikramında bulunuldu.
 
Dernek yetkililerine sıcak, samimi ve cana yakın karşılanmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Madam Stella, "en kısa zamanda aynı şekilde ben de sizi Selanik’e bekliyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
 
 
14.04.2012/KASELDER
Etiketler: Kayabaşı Selanikliler Derneği
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
25 + 39 =