English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Kayabaşı Selanikliler Derneği 10. Geleneksel Aşure Günü
Pazar, 29 Eylül 2019
Kayabaşı Selanikliler Derneği 10. Geleneksel Aşure Günü
Muharrem Ayı dolayısıyla Kayabaşı Mahallesi'nde yer alan dernek merkezinde ‘Aşure etkinliği' düzenleyen Kayabaşı Selanikliler Derneği, bu yıl onuncusunu düzenlediği aşure etkinliğinde birliktelik mesajı verdi.
 
İstanbul Başakşehir Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Aşure Etkinliği bu sene de yoğun bir katılımla Kayabaşı köy meydanında gerçekleşti. Derneğin kendi yerinde gerçekleşen ilk etkinliği olan onuncu aşure gününde; birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Etkinliğe; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adına CHP istanbul İl Meclis üyesi Hayrettin Özbakır, MHP Başakşehir teşkilatı yöneticileri, Saadet Partisi Başakşehir temsilcileri, İyi Parti Başakşehir yöneticileri, Mahmutbey Selanikliler Derneği yöneticileri, Kars Hacı Veli Köyü Dernek Başkanı Önder Aras, Şamlar Mahalle Muhtarı Oktay Doğan, Rumeli Balkan dernekleri temsilcileri, ev sahibi olarak Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kayabaşı Selanikliler Derneği Başkanı Cavit Kurt, “Bugün yeni adresimizde onuncusunu düzenlediğimiz geleneksel aşure günümüzde bir aradayız. İlk günkü heyecanla sürdürdüğümüz geleneksel aşure günümüze hepiniz hoş geldiniz. Yapılan bu etkinliğin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum." dedi.
 
"Biz Değil, Siz Hoş Geldiniz"
 
Etkinlikte konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Derneğimizin yeni yeri çok kullanışlı ve güzel olmuş, hayırlı olmasını diliyorum. Muharrem Ayı vesilesiyle Kayabaşı Selanikliler Derneği'mizin düzenlediği Aşure Günü'nün birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum. Biz burada hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz." şeklinde konuştu.
 
İMAMOĞLU'NDAN KAYABAŞI'NA SELAM
 
Etkinlikte söz alan diğer bir isim olan CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır ise, "Kayabaşı Selanikliler Derneği'nin düzenlemiş olduğu aşure gününde sizinle birlikte bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Eşim Selanik göçmeni olduğu için, ben de yarı Selanikliyim. Dokuz yıldır olduğu gibi, onuncu yılda da aranızda olmaktan son derece mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Burada bulunmamın özel bir sebebi ise, siz değerli Kayabaşı sakinlerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını getirmemdir." dedi.
 
Yaklaşık 2500 davetlinin katıldığı etkinlikte Kayabaşı Merkez Camii imamı Mehmet Bingöl'ün okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası yapılan aşure ikramında 2500 kişiye aşure ikram edildi. Aşure ikramının ardından içilen çayların ardından sona eren etkinlikte, Kayabaşı sakinleri tarihi bir günü daha geride bıraktı.
Etiketler: aşure günü
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
1 + 21 =