English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Kayabaşı Selanikliler Derneği'nden 2 Bin Kişilik Aşure İkramı
Çarşamba, 28 Kasım 2018
Kayabaşı Selanikliler Derneği'nden 2 Bin Kişilik Aşure İkramı
​Kayabaşı Selanikliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliğinin 9'uncusu geçtiğimiz Pazar günü Kayabaşı Meydanı'nda yapıldı.
 
Muharrem ayı dolayısıyla Kayabaşı Selanikliler Derneği'nin organizasyonu ile düzenlenen ‘Aşure Günü’ etkinliğinde 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Etkinliğe katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, Akparti Başakşehir ilçe başkanı Sebahatdin Kayas, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat ve Kayabaşı Selanikliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Kurt, etkinliğe katılan davetlilere aşure ikram etti.
 
Saklıbahçe kahvaltı mekanları sponsorluğunda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinliğe siyasi parti temsilcileri, Rumeli derneklerinden yöneticiler, Kayabaşı sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kayabaşılı bayanlar tarafından titizlikle hazırlanan aşure, Kayabaşı imamı Mehmet Bingöl'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından davetlilere ikram edildi. Aşure ikramında konuşan Kayabaşı Selanikliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Kurt, bereket, bolluk ve paylaşma ayı olan Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına katkı sağladığını söyledi.
 
Başkan Kurt'un ardından kısa bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "İnsanlık tarihimizin karanlık olaylarından biri olan Kerbela’nın yıldönümünde, bu mübarek Muharrem ayında acıyı yüreklerimizde hissediyoruz. Cenab-ı Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın. Dualarımız barış için dostluk için insanlık için olsun. Ellerimiz havaya kalktığında sevgi ve dostluk ile bitsin dualarımız. Başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında, tüm dünyada ellerini Rabbim diye kaldırıp dua eden herkesin barış içinde yaşamasını temenni ediyoruz. Kayabaşı Meydanı’nda kurulan bu aşure kazanlarının bir dostluk aşı, sevgi aşı ve kardeşlik aşı olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.
Etiketler: Kayabaşı Selanikliler Derneği, Aşure günü, Muharrem ayı
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
46 + 12 =