English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Kayabaşı Selanikliler Derneği 8. Aşure Günü Yapıldı
Pazartesi, 16 Ekim 2017
Kayabaşı Selanikliler Derneği 8. Aşure Günü Yapıldı
Kayabaşı Selanikliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Günü etkinliğinin 8'incisi bugün yapıldı.
 
Kayabaşı Selanikliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Günü etkinliğinin 8'incisi Kayabaşı köy meydanından düzenlenen muhteşem bir organizayonla ve çok sayıda davetlinin yoğun katılımı ile bugün yapıldı.
 
AŞUREYE YOĞUN İLGİ
 
Kayabaşı Selanikliler Derneği'nce gerçekleştirilen ve bu yıl 8'incisi düzenlenen Aşure Günü, Kayabaşı Köy meydanında ikibine yakın davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat, Başakşehir siyasi parti temsilcileri, Rumeli Balkan camiası ve Başakşehir'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Kayabaşı sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Kayabaşı Selanikliler Dernek Başkanı Cavit Kurt'un açılış konuşmasıyla başlayan aşure etkinliğinde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Bugün Kayabaşı’nda bir araya geldiğimiz tüm komşularıma teşekkür ediyorum. Güzel sohbetlerinize ortak olmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Geçen yıl ki aşure gününde başkan yardımcısı olarak aranızdaydım, bu yıl ise belediye başkanı olarak katılmayı Allah bize nasip etti. Başkanımızı, Mevlüt abimizi büyükşehire yolladık. Hiç beklemiyorduk; biz de şaşkınız, mutluyuz, gururluyuz" dedi. Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan'ın duasının ardından açılan kazanlarda yaklaşık ikibine yakın davetliye aşure ikram edildi.
 
KARTOĞLU'NA SEVGİ SELİ
 
Alkışlar arasında aşure kazanının başına geçen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, dernek başkanı Cavit Kurt ile birlikte halka aşure ikramında bulundu. Kayabaşılı hanımların 5 ayrı kazanda pişirdikleri aşure dağıtımında kısa süreli izdiham da yaşandı.
 
BASINDAN BÜYÜK İLGİ
 
Tek Rumeli Televizyonu ve yerel basının ilgi gösterdiği aşure günü, ikram ve yapılan duaların ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
 
Kaynak: Kayabasimahallesi.com
Etiketler: Kayabaşı Selanikliler Derneği, Aşure günü
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
23 + 50 =