English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Kayabaşı Selanikliler Derneği ‘Aşure Etkinliği’ yapıldı
Cumartesi, 22 Ekim 2016
Kayabaşı Selanikliler Derneği ‘Aşure Etkinliği’ yapıldı
Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure etkinliğinin 7’incisi bugün Kayabaşı köy meydanında düzenlenen muhteşem bir organizasyonla yapıldı.
 
Başakşehir Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin her yıl düzenlediği Geleneksel ‘Aşure Etkinliği’nin 7’incisi bugün Kayabaşı köy meydanında kalabalık davetli toğluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi. Mahalle imamının yaptığı aşure duası ile başlayan etkinliğe, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, ilçenin siyasi parti temsilcileri, Mahmutbey Selanikliler Derneği Yönetim kurulu ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden sivil toplum örgütleri yöneticileri ve Kayabaşı sakinleri katıldı. Aşure kazanın açılışında bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, “Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlikte yer almaktan dolayı son derece mutluyum. Kayabaşılı hemşehrilerimiz ile aramızda bir gönül köprüsü var. Kayabaşı’na geldiğim zaman sanki kendi köyümdeymişim gibi bir hisse kapılıyorum. Bu anlamda dernek yönetimini bu güzel organizasyondan ötürü tebrik eder, tüm mahalle sakinlerine saygılarımı sunarım.” Dedi. 
 
Ardından Tek Rumeli Televizyonu mikrofonlarına konuşan Kayabaşı Selanikliler Dernek Başkanı Cavit Kurt, “Davetimizi kırmayarak aramızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Bu yıl 7. olarak yaptığımız aşure etkinliğimizde çeşitli nedenlerden dolayı aramızda olamayan, fakat gerek telefonla, gerekse mesajla varlığını bize hissettiren dostlarımıza da teşekkür eder, bu şekilde yapacağımız ve birlik, beraberlik içerisinde olacağımız daha nice günler dilerim. Ayrıca her yıl yaptığımız aşuremizde bu yıl da ekibi ile bizi yalnız bırakmayan, coğrafyamızın medar-ı iftiharı, kültürümüzün aynası olan Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Atilla Baykal’a şükranlarımı sunarım.” Dedi.
 
Kayabaşılı bayanların günler öncesinden hazırlığına başladığı ve on kazandan oluşan aşure ikramı, protokolün aşure kazanını açmasıyla başladı. Davetlilerin tadını uzun süre unutamayacağı Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin 7. geleneksel “Aşure Etkinliği”nde yaklaşık bin kişiye aşure tatlısı ikram edildi.
 
Yaklaşık 3 saat süren etkinlik, yapılan duanın ve içilen çayların ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
 
 
Kaynak: Kayabasimahallesi.com
Etiketler: Kayabaşı Selanikliler Derneği,aşure,etkinlik,aşure günü
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
30 + 23 =